Skinny

Ik heb al ongeveer twee jaar geen lange broek gekocht. Mijn laatste aankoop was een driekwartbroek (verdorie, laat het nou eindelijk eens zomer worden), maar broeken tot op de enkels zijn sinds de mode van skinny jeans een te grote uitdaging voor mij geworden.

In de Viva van deze week schrijven Anna & Hanna over modetrends, en ze betogen dat de trends die een beetje praktisch zijn, langer houdbaar zijn. Als voorbeeld halen zij de skinny jeans aan: iedereen past ’m en hij staat iedereen. Nou, dan hebben ze nog niet gezien hoe ik eruitzie in een skinny jeans. Namelijk: als een trechter.

Aangezien ik nogal brede heupen en dikke bovenbenen heb, moet een broek een beetje fladderen om mijn onderbenen. Ik was dolgelukkig met de flares die hip waren toen ik een jaar of zestien was. Jeetje, dat is dus alweer tien jaar geleden. Enfin: daarmee toonde het nog wat. Maar hoe smaller de pijpen, hoe breder mijn heupen, lijkt het.

Zodoende heb ik mijn eigen Staphorster stijl ontwikkeld, die erop neerkomt dat ik bijna nooit in broek gezien word, of het moet een van de twee ouwe trouwe spijkerbroeken zijn die ik af en toe in een inspiratieloze bui uit de kast trek. Voor de rest draag ik rokjes, jurkjes, rokjes en nog meer jurkjes. Gelukkig ziet dat er met een mooi paar hakken of juist sneakers eronder ook weer niet al te vroom uit.

En wat nog fijner is: rokjes en jurkjes kunnen ook heel goed voor chic doorgaan. Vrijdagavond heb ik een feestje (ik moet eigenlijk zeggen: geef ik een feestje, mijn boekpresentatie!) en ik heb de perfecte jurk al een ruime maand in de kast hangen. Dat klinkt toch een stuk leuker dan te zeggen dat ik de perfecte broek heb gevonden?

Foto: Vivianna_love

6 thoughts on “Skinny

 1. Via (Duitse) postorderbedrijven kan je nog wel eens wat krijgen, Petra.
  Maar echt, het staat maar weinig mensen, die skinny jeans.

  Maar breedheupige zoals ik, dus helemaal niet, ook al werd het laatst ergens geadviseerd op facebook: Kies de broek die bij je model past.:-p

  Modeadviseurs vinden alles dat in de mode is, goed staan, lijkt soms wel…

  1. Dat dacht ik dus ook. Het staat mij echt niet, ik heb het zo vaak geprobeerd. Postorder vind ik altijd een beetje tricky, vooral als het uit het buitenland moet komen. Meestal moet bij mij meer dan de helft terug, haha!

 2. Ik vind broeken kopen ook een ramp, maar bij mij zijn de pijpen altijd te kort en de bovenkant te wijd. Of, in het zeldzame geval dat ik er een pas, is hij zo laag en strak dat als ik buk ik zowel een bouwvakkersdecolleté als een muffin top heb. Dramaaaa

 3. Ik ken het probleem… brede heupen, stevige bovenbenen, maar niet de buik die in een matchende broek past. Rond de tailleband past er dus meestal nog wel een extra vuist (of soms zelfs twee) in.
  Hoera voor rokjes en jurkjes, inderdaad. Al word ik daar in de winter weer wat minder blij van. Ooit komt ons type broeken weer in de mode, ik blijf er op hopen!

  1. Klopt! Of dat je er dan een riem omheen doet, maar de broek eronder gaat bobbelen. Niet zo charmant.

   De mode is zo veranderlijk, het moet ooit wel weer een keer goed komen. Van mij mogen de skinny jeans er trouwens wel naast blijven bestaan. Anderen worden er blijkbaar wel gelukkig van en ik zou het vervelend vinden als die mensen dan weer niet kunnen slagen. Ik vind het toch al zo raar dat de heersende mode vaak al het andere uitsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *