Open mic

O!!! Ik heb zo’n geweldige avond gehad gisteren dat ik wilde dat hij nooit zou eindigen. Mede daardoor ben ik tot vier uur vannacht blijven napraten met supertoffe mensen en lag ik pas om vijf uur in bed, zo leuk was het dus.

Gisteren, nadat ik was aangekomen in Parijs, ben ik alleen maar heel vlug in mijn kamer geweest en heb ik een douche genomen, om daarna meteen door te gaan naar Culture Rapide voor de Open Mic Night van Paris Lit Up. Zoals op hun website staat zijn er geen grenzen aan wat je daar op de planken mag brengen, behalve aan de tijd. Ik had voorbereid wat ik bij het inschrijven maar even noemde ‘a piece of life’, want ik wist geen Engels woord voor ‘kleinkunst’. Het was een soort mix tussen comedy en poëzie, tussen acteren en voorlezen. Ik wilde het eigenlijk laten opnemen, maar de sfeer was zo ‘hier en nu’ dat ik dat uiteindelijk niet zo’n goed idee vond. Sommige dingen werken nu eenmaal beter in de context.

En dat het werkte, maakte me zó blij. Al bij mijn introductie (“Hi, I’m Petra, I’m from the Netherlands and I’m in Paris to write. Which means I’ll be hanging out in cafés and libraries a lot wearing my glasses and my pondering face.”) moesten er een paar mensen lachen, en ik kreeg van begin tot eind een geweldige interactie met het publiek. Ze waren zo verwelkomend en aanmoedigend dat ik niet eens een moment nerveus ben geweest. Ik ging daar staan, ik vertelde mijn verhaal, ik paste het zelfs op enkele momenten on the fly aan om in te spelen op wat er uit het publiek kwam; het was fucking fantastisch. Ik had het gevoel dat de mensen precies snapten wat ik beoogde te doen en daar helemaal in meegingen.

Naderhand zijn er zonder overdrijven minstens twintig mensen naar me toe gekomen om me te vertellen hoe goed ze het vonden. Iemand noemde me (maar dat was vast wél een tikkeltje overdreven) ’the best virgin ever’ – virgins zijn mensen die voor het eerst meedoen aan de PLU Open Mic. Maar of dat nu precies waar was of niet, maakt niet uit. Het geeft mij een geweldige boost dat mijn eerste geheel zelfgeschreven stukje kleinkunst zo aansloeg en het heeft me er nog meer van overtuigd dat ik dit vaker wil. De eerstvolgende keer volgt al heel snel, want dat is aanstaande maandag. Ik ga alvast mijn tekst oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *