Gluren bij de buren

Het is goed als je niet weet wat je ergens van kunt verwachten, want dan heb je ook geen verwachtingen. Toch werkt het niet helemáál zo. Voorafgaand aan mijn optreden tijdens Gluren bij de Buren Hilversum probeerde ik bijvoorbeeld te bedenken hoeveel mensen er in totaal zouden komen. Een stuk of 40 misschien? Het werd ongeveer het dubbele. En ik probeerde niet ál te hard te hopen dat mensen me leuk zouden vinden, maar daar was het me natuurlijk wel om te doen. Toch werd ook die minimale verwachting overtroffen: er werd op bijna alle juiste momenten gelachen om mijn verhalen en liedjes, die door Daniël zo prachtig werden begeleid op de vleugel van onze gastheer en -vrouw Paul en Brigit van de Zonnelaan. Ik verwachtte ook wel een leuk samenspel tussen Daniël en mijzelf, omdat we zo hard hadden geoefend, en dat werd ruimschoots beloond. Zelfs waar het even misliep, konden we het goed opvangen omdat we op elkaar waren ingespeeld. En het meest van alles verwachtte ik ondanks de zenuwen een leuke middag te hebben. Maar wat werd het? Een geweldige middag.

Ik heb erg veel plezier gehad in het brengen van mijn show. Elke ronde ging ietsje anders, maar de rode draad en ook de meeste zijpaden zaten er goed in. Van het publiek begrijp ik dat veel mensen ook niet zo heel goed wisten wat ze konden verwachten. Toch kan ik me voorstellen dat ook zij verwachtingen hadden. Ik hoop dat wij daaraan hebben voldaan. De vele leuke mensen die we hebben ontmoet en gesproken, en de leuke reacties die we kregen op de show, hebben me erg goedgedaan. Er waren zelfs twee mensen die al vroegen wat ons volgende plan is. Oerol misschien? Ha! We hadden er nog niet echt over nagedacht, alles was gefocust op deze ene dag en we zijn nu vooral heel blij dat die zo gaaf verliep. Maar natuurlijk is het goed om verder te denken. Binnenkort, oké? Binnenkort. 🙂

Foto’s: André van der Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *