Dat klinkt meteen zwoel

Ik ging dus een verhaal schrijven voor de zomerbundel, en ik besloot dat het zich moest afspelen in Frankrijk. Nou ben ik geen uitgesproken francofiel. Je zult mij eerder horen losgaan over Berlijn dan over Parijs. Maar het moet gezegd: er zijn heel mooie kanten aan Frankrijk. Een daarvan is de muziek. Zoals bekend klinkt in het Frans zo’n beetje alles goed. Nederlandse rap kan mij gestolen worden, maar moet je eens horen hoe dat in het Frans klinkt:

Dat roept allerlei zwoele fantasie├źn op, toch? Ik heb om eerlijk te zijn geen idee waar het nummer over gaat, maar dat boeit ook niet. Het gaat om hoe het klinkt. En als ik dit hoor, kan ik me al helemaal voorstellen hoe het is als een van deze mannen lieve woordjes in je oor fluistert, liggend in een Frans bed in een Frans hotel met de deuren naar het Frans balkon opengeslagen.

Het kostte dus geen enkele moeite om een goede soundtrack samen te stellen waarmee ik in de sfeer kon komen van mijn zomerverhaal. Hierbij nog een paar aanraders, op dit moment hits in Frankrijk, en in mijn YouTube-playlist.

De ‘Franse Rihanna’, TAL (volgens mij duurt het echt niet lang meer voor zij ook in Nederland doorbreekt!):

Voor de serieuzere momenten, Patrick Bruel, met dat slenteren-door-de-straten-van-Parijs-sfeertje:

En nog een mooi liedje van Kenza Farah:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *