Britse vrouwen

Het leven van een Britse vrouw is niet makkelijk, blijkt keer op keer uit onderzoek. Ik zou het in elk geval behoorlijk zwaar vinden.

Zo blijkt dat een Britse vrouw gemiddeld drie dagen per week – op een mensenleven in totaal twintig jaar – last heeft van een bad hair day. En die last is zwaar: ze is op zo’n bad hair day maar liefst 4 uur en 26 minuten chagrijnig. Daarna heeft ze het geaccepteerd, óf ze heeft zichzelf een nieuw kapsel laten aanmeten. Dat doen Britse vrouwen namelijk 150 keer in hun leven.

72 dagen benen scheren
Niet alleen het hoofdhaar is een heikel punt voor Britse vrouwen. Ook de rest van het lijf en met name de benen kosten veel tijd. Zo blijkt dat Britse vrouwen 72 dagen kwijt zijn aan het trimmen van hun beenhaar. In dat licht is het logisch dat ze het liefst complimenten ontvangen over hun benen. Of ze dat compliment ook krijgen, is maar de vraag: onderzoek onder Britse mannen wijst uit dat 25 procent ontevreden is met het uiterlijk van zijn partner.

Tja, dan is het niet zo gek dat Britse vrouwen shoppen verkiezen boven seks. (En als ze dan eens seks hebben, is het om hun vent te belonen voor geleverde huishoudelijke diensten. Zó opwindend.) Zo vaak als ze denken aan mode – 91 keer per dag – haalt seks bij lange na niet: op een werkdag denkt de Britse vrouw 34 keer aan seks.

Dan maar liever huisvrouw zijn
Maar dat ze tijdens het werk denkt aan seks, wil niet zeggen dat ze ermee geconfronteerd wil worden. Dat al die dure schoenen en grotere borsten leiden tot seksistische opmerkingen van collega’s, daar zijn Britse vrouwen niet van gediend. Uiteindelijk wil misschien wel daarom twee derde liever huisvrouw zijn dan carrièrevrouw. Na het lezen van al het bovenstaande kan ik dat wel begrijpen. Die arme Britse vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *