Boektober: mijn leeslijst

Vroeger (die goede oude tijd…) las ik moeiteloos een boek per week, minimaal. Nu slokt mijn dochter een groot deel van mijn aandacht op en als zij het niet doet, dan doet mijn telefoon het wel. Daarom komt Boektober, een superleuk initiatief van mijn collega Dagmar, als geroepen! Het idee is supersimpel: een heleboel mensen tegelijk gaan de maand oktober gebruiken om weer in de leesflow te komen. Als je normaal nul boeken per maand leest, is twee een goede uitdaging. Lees je er normaal twee, dan kun je streven naar vijf. Het is geen wedstrijd, iedereen heeft zijn eigen streefgetal.

 

Zelf heb ik me op de pagina van het event gecommit aan 5 tot 8 boeken. Ik heb er al een aantal op mijn lijstje staan die ik sowieso wil lezen:

  • Het huis aan de Gouden Bocht van Jessie Burton: dit boek heb ik geleend van een collega die er lyrisch over was, ik ben benieuwd naar haar aanrader.
  • De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker: een andere collega vertelde vol enthousiasme over dit boek, dus ik heb het geleend van de bieb en wil het in oktober uitlezen.
  • Walden van Henry David Thoreau: een klassieker die ik al een tijd in de kast heb staan. De ondertitel, ‘& de plicht tot burgerlijke ongehoorzaamheid’, spreekt me heel erg aan.
  • De kleine Odessa, Het levende boek van Peter van Olmen: ik denk dat ik dit boek als eerste ga lezen. Het is een lekker dik, avontuurlijk jeugdboek dat volgens mij gaat zorgen voor een kickstart van mijn leesflow.
  • De offers van Kees van Beijnum: dit boek werd me aangeraden door een van mijn boeksisters, Tessa (die overigens ook een baby verwacht, zo leuk!) en het gaat ook nog eens over Japan. Dat noem ik win-win.

Nu zijn deze 5 boeken stuk voor stuk niet bepaald dunnetjes, dus ik ga voorlopig niet nóg meer aan mijn lijst toevoegen. Eerst maar eens zien dat ik deze uitlees. Als ik me nog meer voorneem, kan ik mezelf alleen maar teleurstellen. Maar nu ik deze opsomming maak heb ik er wel gigaveel zin in!

Ga jij ook meedoen aan Boektober?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *