Petra Kruijt

Hoi! Ik ben Petra Kruijt, ik ben 30 jaar en ik heb talloze grote liefdes. De liefdes waar ik me professioneel mee bezighoud zijn echter nog wel te overzien. Dit zijn ze.

  • Schrijven. Ik schrijf van alles: boeken, verhalen, blogjes. Daarnaast werk ik aan verschillende (schrijf)projecten, die in verschillende stadia zijn. Wees dus niet verbaasd als je me niet zo vaak op straat ziet.
  • Journalistieken. Logisch, aangezien ik de School voor Journalistiek heb gedaan. Of eigenlijk is dat natuurlijk andersom. Hoe dan ook, ik hou van alles wat journalistiek behelst: research doen, interviewen (vooral dat!), op plaatsen komen waar de meeste mensen niet komen zodat ik hun ogen en oren kan zijn, en natuurlijk het schrijven.
  • Redigeren. Taalfouten: het liefst zou ik me er niet aan willen storen, maar dat is voor mij onmogelijk. Daarom doe ik met veel plezier allerlei redactie- en correctieklussen. Ik heb ontdekt dat ik ook inhoudelijk veel kan bijdragen aan boeken en artikelen, en dat ik daar nog meer voldoening uit haal. Dat dit werk achter de schermen plaatsvindt, is voor de verandering ook wel fijn.
  • Gewoon de gekste dingen bedenken. En ze dan uitvoeren. Of niet. Maar ik heb altijd een opschrijfboekje bij me (of in noodgevallen mijn telefoon met veel te kleine knopjes waarop ik nooit zo snel kan typen als ik denk), zodat geen enkel idee verloren gaat. Het briljantste is dat ik al die dagdromerij ook nog tot mijn professionele bezigheden mag rekenen. Zo’n geluksvogel ben ik dus.

Als je me nog beter wilt leren kennen, verwijs ik je graag naar de andere pagina’s op deze site, of klik rechtsboven door naar een van de social media waar ik onregelmatig updates op plaats. Ik vind het ook leuk om mail te ontvangen en ik reageer altijd, al duurt het de ene keer langer dan de andere. 🙂