Life happened

Ik was best lekker bezig, vond ik zelf. Met mijn werk. En alles. Maar toen kwam ik er op Stille Zaterdag 2014 achter dat ik zwanger was, en vanaf dat moment werd de helft van mijn hersencapaciteit in beslag genomen door mijn baby.

De andere helft had ik heel hard nodig voor het voltooien van Laat me jou zijn en mijn reguliere werk dat ook doorliep, waardoor ik weinig overhield om van alles te ontplooien. Dat is ook niet erg. Ik vond het in die periode heerlijk om namensites af te struinen, babywinkels te bezoeken, tegen mijn buik te zingen en eindeloos te sleutelen aan het geboortekaartje dat klaarstond in de online ontwerptool. Als ik het kon overdoen, zou ik het precies zo doen. Hetzelfde geldt voor de kraamtijd en mijn zwangerschapsverlof, dat er sinds begin deze week op zit. Het leven is met Louise mooier dan het ooit is geweest en de tijd gaat sneller dan hij ooit is gegaan.

Toch ben ik sinds deze week dus weer aan de slag, en tot mijn vreugde heb ik alweer verschillende lopende opdrachten. Maar wat nog veel belangrijker is: ik voel de creativiteit door mijn lijf stromen. Ik heb zin om dingen te maken! Hoewel ik het nooit had gedacht, overweeg ik nu een blog over mijn moederschap (mede zodat ik deze site en mijn Facebook-timeline er niet mee hoef te vervuilen), en ik heb serieuze plannen met de roman waar ik tijdens de Yale Writers’ Conference aan begonnen ben. Daarnaast ben ik wat kleinere stukjes aan het schrijven en open ik mapje voor mapje mijn archief omdat ik me weer herinner welke pareltjes ik daarin heb opgeslagen.

Kortom, ik ben terug! Ik voel me een rijker mens dan een jaar geleden rond deze tijd, vooral nu ik mijn energie en creativiteit heb hervonden. Wordt vervolgd!

2 thoughts on “Life happened

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *